П`ятниця, 19.04.2024, 19:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

 «Диво писанкове» у Чернігівському колегіумі №11

     Свято Великодня – одне з найвеличніших свят. Це дрібні вогники свічок навколо церкви, гарно прибрані кошики з паскою, крашанками та іншими стравами великоднього столу, дзвінке і величне «ХРИСТОС ВОСКРЕС!», яке своєю священною силою об’єднує усіх присутніх людей, почуття добра та бажання у цей величний день стати кращим. Усі з великим нетерпінням чекають на пасхальні свята та ретельно готуються до них.

     Учнівський та педагогічний колективи готувалися до Великодня, сповнені весняного настрою та не покладаючи рук. З 29 квітня по 04 травня було проведено онлайн-конкурс «Диво писанкове» для учнів 1-11 класів у трьох номінаціях:

Переглядів: 617 | Додав: alla_kucharenko | Дата: 07.05.2021

   27 квітня 2021 року у колегіумі відбулося онлайн-голосування за кандидатів на пост президента колегіуму. 5 кандидатів на посаду президента учнівського самоврядування зазделегідь презентували свої передвиборчі програми на сайті колегіуму: Омельянюк Аліна (8-А клас), Полтарацький Нікіта (8-В клас), Прикота Діана (9-В клас), Савченко Вікторія (9-Б клас), Хамайко Олександра (8-Б клас). 
   У голосуванні брали участь учні 5 – 11 класів та вчителі колегіуму, всього свої голоси віддали 691чоловік. Після підрахунку голосів, згідно з протоколом виборчої комісії, за результатами голосування президентом колегіуму стала Прикота Діана, учениця 9-В класу. Віце-президентом обрано Хамайко Олександру, ученицю 8-Б класу. Усі кандидати, які брали участь у виборах, увійдуть до складу учнівського самоврядування.
   Вітаємо з перемогою! Бажаємо наполегливості, натхнення та успіхів у творчому та демократичному розвитку нашого колегіуму, та очікуємо нових приємних змін у нашій школі.

... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: Nataliya | Дата: 28.04.2021

   Настала довгоочікувана весна. Після довгих зимових холодів нам все більше хочеться помилуватися сонячним світлом, зеленою травичкою, першими весняними квітами. Ми все частіше прямуємо до лісу, парків та скверів нашого чудового міста. Та чи завжди ми пам’ятаємо правила безпечної поведінки? Чи замислюємося над тим, що залишене сміття чи непогашений сірник може нашкодити природі та її мешканцям?
    То ж учні Чернігівського колегіуму № 11 вирішили вкотре нагадати правила безпечної поведінки в природі, провели бесіди, круглі столи, присвячені запобіганню надзвичайних ситуацій. А випускники – учні 11-Б класу Олександра Шинкаренко та Матвій Кантур – створили соціальний відеоролик, у якому показали жахливі наслідки випадкових лісових пожеж. Перегляньте його знову, коли зберетеся відпочити на природі, та дотримуйтеся правил безпеки!

... Читати далі »

Переглядів: 202 | Додав: Nataliya | Дата: 28.04.2021

   Трагедія, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, навічно відбилася в людських долях та наших серцях. Вона стала болючою історією для всього світу. Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики в світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей, сотні тисяч втратили здоров'я, житло, рідні міста і села. Наслідки цієї катастрофи досі остаточно не ліквідовані, але висновки світовою спільнотою зроблені.Нинішнє й прийдешнє покоління назавжди залишиться у неоплатному боргу, перед людьми, які ціною власного здоров'я й навіть життя захистили нас від страшної трагедії.
   З метою вшанування пам'яті аварії на ЧАЕС, перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів у Чернігівському колегіумі №11 були проведені такі заходи: лідери учнівського самоврядування долучилися до Всеукраїнського челенджу #Чорнобилю 35#Квітка Відродження, виховні години «26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської трагедії», «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять..», «Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра...»,  «Дзвони Чорнобиля», «Чорнобиль - біль у серці», «Ми пам’ятаємо 26.04.1986», тематичні малюнки « ... Читати далі »

Переглядів: 214 | Додав: Nataliya | Дата: 26.04.2021

   22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
   Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.
   Чернігівський колегіум №11 також долучився до проведення цього дня. Пройшли години спілкування: «Давайте почуємо голос Землі», «Бережімо Землю», «Земля – наш дім», «Усе починається з любові», «Доля планети у наших руках», а також відбулося упорядкування клумб на пришкільній території колегіуму.
   Давайте берегти нашу природу, нашу Землю, збагачувати та вдосконалювати її. Думати не тільки про сьогоднішній день, а й про завтрашній.


... Читати далі »

Переглядів: 173 | Додав: Nataliya | Дата: 22.04.2021

   На виконання листа Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації від 23.03.2021 року №06-14/975 управління освіти Чернігівської міської ради повідомляє, що Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» у рамках науково – дослідної роботи за темою «Розвиток інформаційного освітнього середовища сучасного навчального закладу України» та з метою оцінки наявної ситуації у галузі кібербезпеки проводить онлайн опитування серед педагогічних працівників ЗЗСО та батьків учнів чи осіб, які їх замінюють.

   Просимо сприяти проведенню дослідження у квітні-травні 2021 року та розмістити посилання щодо опитування респондентів на сайтах закладів загальної середньої освіти:

– учителів, представників адміністрації ЗЗСО: посилання;

... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: Nataliya | Дата: 19.04.2021

ДОПОМОЖЕМО ПТАХАМ!

         Весна цього року видалась холодною та затяжною. І хоч на календарі вже квітень, ночі ще морозні. Та все ж природа поступово пробуджується від тривалої зими: зеленіє трава, поволі тягнуться до сонечка весняні квіти, повернулися з вирію птахи.

         Допомогти птахам вирішили і наші колегіїсти, долучившись до екологічної акції Чернігівського професійного будівельного ліцею, який виготовив та доправив до колегіуму 10 шпаківень.

         І ось наші наймолодші юннати разом з працівниками колегіуму розмістили шпаківні на території колегіуму, де завжди чути пташиний гамір. Тепер новенькі дерев’яні будиночки з нетерпінням чекають на новоселів. ... Читати далі »

Переглядів: 195 | Додав: alla_kucharenko | Дата: 10.04.2021

  Аудит є новою для України процедурою вивчення діяльності шкіл, яка прийшла на зміну державній атестації навчальних закладів. Це зовнішнє оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти вивчають освітні й управлінські процеси.

  Ідея аудиту – відійти від радянських перевірок шкіл, завдання яких було знайти проблеми. Аудит же покликаний не карати, а підтримати школи та показати їм, як стати кращими.

  Місія аудиту – допомогти школам підвищити якість їхньої діяльності та сприяти зростанню суспільної довіри до освіти. Це новий формат співпраці на місцевому та національному рівнях, який є запорукою майбутнього вдосконалення української освіти.

  Дізнавайтесь більше про якісну школу на сайті  ... Читати далі »

Переглядів: 197 | Додав: Nataliya | Дата: 09.04.2021

Хвилинка історії у Чернігівському колегіумі № 11:

 398-річниця надання Чернігову Магдебурзького права.

      Яскравим здобутком середньовічних міст у боротьбі проти влади сеньйорів було отримання так званого магдебурзького права - феодального міського права, за яким міста звільнялися від управління й суду феодалів

     Магдебурзьке право закріплювало право міських станів - купців, міщан, ремісників, встановлювало порядок обрання і функції органів самоврядування, регулювало торгівлю, опіку, успадкування, визначало покарання за окремі види злочинів. Назва права походить від саксонського міста Магдебург, хартія якого на самоврядування сягає 1188 року.

    &n ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: alla_kucharenko | Дата: 07.04.2021

Колегіум обирає нового президента

В Чернігівському колегіумі № 11 відбудуться чергові вибори президента колегіуму.  Вже у квітні учні матимуть змогу обрати гідного кандидата, який наступні роки очолить роботу шкільного самоврядування.

Носити горде звання «президент колегіуму»  виявили бажання п’ять кандидатів:

 Омельянюк Аліна - 8-А

... Читати далі »

Переглядів: 1219 | Додав: alla_kucharenko | Дата: 05.04.2021

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 35 36 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024