Четвер, 25.04.2024, 03:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Чернігівський колегіум №11 відзначив свято "День захисника України"
21:30
Чернігівський колегіум №11 відзначив свято "День захисника України"

Чернігівський колегіум №11 відзначив свято

 День захисника України

     З метою вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню  патріотичного духу в суспільстві, щороку 14 жовтня українці відзначають День захисника України та День українського козацтва.

      Напередодні цих свят у Чернігівському колегіумі №11 було проведено ряд заходів патріотичного спрямування:

      02 жовтня учні та адміністрація колегіуму взяли участь у лінійці присвяченій відкриттю пам’ятної дошки Володимиру Близнюку(випускнику колегіуму №11, який загинув за свободу і незалежність України) в Чернігівському музичному училищі  ім. Л.М. Ревуцького.

     03 жовтня відбулася зустріч колегіїстів з представниками Національної академії державної прикордонної служби України  з міста Хмельницького: викладачем академії Головнею Сергієм Борисовичем, курсантом ІІ курсу Надточієм Антоном, офіцером відділу комплектування Чернігівського прикордонного загону Курило Тарасом Степановичем. Гості представили фільм про службу прикордонників України, провели лекцію з колегіїстами 9, 11 класів. Зустріч пройшла в теплій дружні атмосфері.

    04 жовтня учні 3-Г класу зустрілися з  представниками ГО «Північні вовки», які  провели заняття з правил поводження з вибуховими пристроями.  Дітям показали і розповіли, що потрібно робити,  коли вони можуть знайти небезпечний предмет. Школярі переглянули фільм про волонтерську діяльність організації.  Колегіїсти передали гостям подарунки, листи, малюнки, зроблені своїми руками,  для  бійців на Схід України.

    

       07 жовтня десятикласники та восьмикласники взяли участь в обласній патріотично-виховній програмі «Війна, якої немає!».  Колегіїсти  провели патріотичний флеш-моб, виклали слово «МИР» і Прапор України. Хвилиною мовчання учні вшанували пам'ять полеглих героїв АТО біля Меморіальної стели військовослужбовцям  та пам’ятного знаку героям, загиблим у боях за свободу й незалежність нашої Батьківщини. Вони відвідали виставку «Блок пост», що розташована у фойє  Обласного молодіжного Центру Чернігівської обласної ради, екскурсоводами якої були дві учениці колегіуму: Душина Катерина та Мехед Карина. Діти переглянули відеофільм «Аеропорт» про героїчну участь чернігівців у зоні проведення антитерористичної операції. Учні 8-В класу зняли відеоролик «Війна, якої немає!» і продемонстрували  його  10 жовтня на уроці мужності.

         09 жовтня відбулася тепла зустріч учнів 8, 11 класів з молодшим лейтенантом 93-ї бригади, учасником бойових дій в Пісках, Кириленком Іваном Олександровичем. Відповідаючи на запитання учнів, Іван Олександрович  розповів про військові будні, про солдатську єдність та про допомогу волонтерів; подякував колегіїстам за написані листи, які він отримав раніше.

     

  10 жовтня проведено урок мужності у 8-В класі, на якому були присутні гості: Белєванцева Олена Володимирівна – мати випускника колегіуму №11, Володимира Близнюка, який загинув за свободу і незалежність України 6 вересня 2014 року в селищі Станиця-Луганська під час виконання бойового завдання, та Соболь Олеся Василівна – військовий психолог, який допомагає адаптуватися бійцям в зоні АТО. Зустріч пройшла в  дружній атмосфері. Гості разом з учнями переглянули відеоролики «Війна, якої немає!» та «Добрий ранок, Україно!», створені творчою групою класу.

     12 жовтня проведено урок гідності з учнями середньої ланки за участю військових: полковника  Бородавко Дмитра Станіславовича, представника оперативно- військового командування «Північ», м.Чернігова; офіцерів відділу цивільно-військового  співробітництва оперативного командування «Північ», майора Мельнікова Віталія Олександровича та майора Ковбаси Василя Васильовича; старшини П'ятого окремого Полку зв'язку Голодненко Євгенія Михайловича.  Учителі колегіуму  і старшокласники уважно слухали виступи гостей. І Дмитро Станіславович Бородавко, і Віталій Олександрович Мельник наголошували, що і народ, і українська армія єдині у своєму прагненні до миру. Наша мета – говорили вони – оберігати мир і безпеку в України, наше завдання – не допустити ворога на мирну територію. А ще – наголошували гості – ми повинні берегти і поважати свою культуру, символи України. У нас сильна нація, ми маємо козацький гарт, тож повинні вміти обороняти свою країну.  Офіцери  відповідали на запитання школярів, агітували їх у майбутньому обрати військову професію, щоб з гідністю захищати свою країну. На заході був  зачитаний вірш учня 9-А класу Белєванцева Олексія,  написаний  про рідного брата, випускника нашого колегіуму, Володимира Близнюка, який загинув за свободу і незалежність України. По закінченню уроку гідності  гості запропонували  колегіїстам приміряти бронежилети та захисний шолом, жоден хлопець не залишився байдужим. Навіть дівчатка із задоволенням приміряли справжню армійську амуніцію, роздивлялися індивідуальну аптечку та медикаменти, які до неї входять, рації, зброю.

  13 жовтня відбулися спортивно-патріотичні змагання «Козацькі звитяги». Колегіїсти отримали можливість позмагатись в силі, спритності, як справжні козаки. Змагання відбувались між чотирма командами, кожна з яких мала свою назву, девіз, пісню. Діти проявили себе знавцями української історії та продемонстрували фізичну підготовку. На святі лунали українські пісні та демонструвались запальні українські танці.  Вболівальники активно підтримували свої команди. Свято пройшло цікаво і змістовно. Всі учасники  отримали багато позитивних емоцій.

    

                 

    У жовтні проведено акцію «Допоможи бійцям АТО». Колегіїсти зібрали речі для військових в зону АТО (системи для переливання крові, антибіотики, теплі речі,  консерви, чай, каву, вологі серветки). До Дня захисника України учні оформили вітальні листівки,  передали їх до Центру підтримки добровольчих формувань, який знаходиться у Храмі Святої Великомучениці Катерини. 15 жовтня  Отець Євген  вручив усі подарунки українським захисникам на Сході України.

   

Переглядів: 646 | Додав: alla_kucharenko | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024