Субота, 20.04.2024, 17:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2022 » Січень » 4 » Місячник права
09:43
Місячник права

«Ти – людина, значить, маєш права…»

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння здобувача освіти орієнтуватись у величезному потоці юридичної інформації, що постійно оновлюється. З метою правової освіти колегіїстів, ознайомлення з міжнародними нормативно-правовими актами з питань прав людини, з нагоди 73-ї річниці проголошення ООН Загальної Декларації прав людини, з 25.11 по 23.12.2021р. у Чернігівському колегіумі №11 було проведено місячник правових знань під гаслом «Ти – людина, значить, маєш права…».

У межах місячника були проведені заходи, спрямовані на забезпечення прав дитини та дотримання національних і загальнолюдських моральних принципів. Створено книжкові тематичні виставки «Конституція України – гарант прав та свобод українців», «Конвенція ООН про права дитини», «Міжнародний захист прав людини», «Що треба знати про право і закон», «Ти знаєш, що ти людина…» та ін.

Були проведені   заходи, спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина та набуття навичок в їх застосуванні, зокрема:

- загальноколегіумний онлайн-урок «Права людини» з нагоди 73-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини;

- бесіда-застереження «Зупини насильство захисти себе!»

- інформаційний дайджест «9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією»;

- години спілкування: «Я маю право…», перегляд мультфільмів «День захисту прав людини», інтерактивний тренінг «Дерево прав» (1-4 класи);

- зустріч-знайомство з інспектором з ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області  Лобановою М.В.  на тему «Правова відповідальність учнів» (1 - 4 класи)

- конференції та години спілкування «Вміння знаходити себе в суспільстві», «Діти мають знати свої права», «Я – громадянин і патріот своєї держави», «Свобода та особиста недоторканість громадян», «Без правової культури немає правової держави», «Непорушність прав  і свобод громадян України», (5-11 класи);

- Конференція «Демократичне суспільство та його цінності» (10 – 11 класи);

- круглий стіл «Україна – територія свободи» (учні 10-х класів);

- перегляд відеофільмів із циклу «Мої права»;

- уроки правової грамотності для учнів 6-9 класів «Ці права належать мені, як дитині» (лекторська група з учнів 9-х класів)

- інформаційні хвилинки «Подорож до країни прав дитини» для 1-4 класів (лекторська група 9-Г класу під керівництвом вчителя правознавства Кудлай Л.П.)

-бесіди для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі «Стежинками прав дітей»;

- зустріч учнів з регіональним координатором Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернігівській області Лепехою А.Г. та регіональним представником Жмакою І.М. (6-7, 9 – 10 класи)

- круглий стіл «Право на освіту та його соціальні гарантії» за участю народного депутата України Геращенко Ірини Володимирівни, учнівського самоврядування та адміністрації колегіуму.

- практичне заняття «Поводження з вибухонебезпечними предметами» за участю начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернігівській області, майора поліції Огненко О.В., працівників відділу вибухотехнічної та кінологічної служб (учні 7-х класів);

- «Питання працевлаштування неповнолітніх» - тренінг для учнів 10-11 класів (Центр професійної орієнтації);

- «Правовий калейдоскоп» для учнів 9 – 10 класів (проведений студентами юридичного факультету НУ «Чернігівська політехніка»)

          Усі проведені заходи мали на меті підвищити правову культуру дітей, стимулювати  в них бажання реалізувати свої права, необхідність виконувати обов’язки, виховувати повагу до Законів України та прав інших людей.

 

Переглядів: 190 | Додав: alla_kucharenko | Рейтинг: 5.0/1
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024