Четвер, 25.04.2024, 04:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Грудень » 16 » «ТИ – ЛЮДИНА, ЗНАЧИТЬ, МАЄШ ПРАВА…»
18:46
«ТИ – ЛЮДИНА, ЗНАЧИТЬ, МАЄШ ПРАВА…»

«ТИ – ЛЮДИНА, ЗНАЧИТЬ, МАЄШ ПРАВА…»

З 16 листопада  по 16 грудня 2020 року

у Чернігівському колегіумі №11

 проходив місячник правових знань

          Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння здобувача освіти орієнтуватись у величезному потоці юридичної інформації, що постійно оновлюється. Навчити цього на уроці правознавства просто  неможливо, тому в нашому освітньому  закладі організовано постійну роботу  консультативного пункту «Запитуйте-відповідаємо», який очолює директор колегіуму Рубан С.В., бюро правових послуг шкільної громадської приймальні «Телефон довіри» під керівництвом заступника директора з виховної роботи, тренінгового центру для учнів із проблем подолання стресів, кризових ситуацій, розв’язання сімейних проблем, емоційних тривог, яким опікується практичний психолог. А ще в колегіумі щорічно проводиться місячник  правових знань, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної превентивної та правовиховної роботи.

         Так, в рамках місячника були проведені заходи, спрямовані на забезпечення прав дитини та дотримання національних і загальнолюдських моральних принципів. Створено книжкові, тематичні виставки «Конституція України – гарант прав та свобод українців», «Конституційний захист прав і свобод людини, громадянина», «Правова література», «Що треба знати про право і закон», «Ти знаєш, що ти людина…», та ін. Оформлено стенди правових знань «Ми і право», «Закон та відповідальність», «Закон і ми», керівник гуртка «Палітра» Лабазова Н.Г. організувала виставку малюнків «Мої права».

           Проведені   заходи  були спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина та набуття навичок в їх застосуванні, зокрема:

- загальноколегіумний онлайн-урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини;

- онлайн-бесіда-застереження «Зупини насильство – захисти себе!»

- інформаційний дайджест «9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією»;

- години спілкування: «Я маю право…», перегляд мультфільмів «День захисту прав людини», інтерактивний тренінг «Дерево прав» (1-4 класи);

- зустріч-знайомство із старшим інспектором патрульної поліції Мельник О. М. на тему «Правова відповідальність учнів» (паралель 1 класів, 2-Г, 4-В класи)

- онлайн-зустрічі зі старшим інспектором патрульної поліції Мельник Ольгою Миколаївною на тему «Немає прав без обов’язків » (5-А, 5-Б, 6-Е);

 - онлайн конференції та години спілкування «Вміння знаходити себе в суспільстві», «Діти мають знати свої права», «Я – громадянин і патріот своєї держави», «Свобода та особиста недоторканість громадян», «Без правової культури немає правової держави», «Непорушність прав  і свобод громадян України», «Як я розумію особисту відповідальність за захист Батьківщини», «Демократія – основа законності»  (5-11 класи);

- перегляд відеофільмів із циклу «Мої права»;

- онлайн-уроки правової грамотності для учнів 6-9 класів «Ці права належать мені, як дитині» (лекторська група з учнів 9-х класів)

- інформаційні хвилинки «Подорож до країни прав людини» для 1-4 класів (лекторська група 10-Б класу у сладі: Ніколайчук Марії, Шепель Марії та Хоменка Тимофія під керівництвом вчителя права Кудлай Л.П.)

- бесіди для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі «Стежинками прав дітей».

          Усі проведені заходи мали на меті підвищити правову культуру дітей, стимулювати  в них бажання реалізувати свої права, необхідність виконувати обов’язки, виховувати повагу до прав інших.

       Робота над формуванням правової культури колегіїстів продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань дітей, формує вміння співвідносити в житті норми моралі і права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Переглядів: 227 | Додав: alla_kucharenko | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024