Субота, 20.04.2024, 09:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Березень » 6 » ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В КОЛЕГІУМІ
00:23
ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В КОЛЕГІУМІ

ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ

ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В КОЛЕГІУМІ

У зв’язку з пандемією Covid, з жовтня 2020 року колегіум, як і всі заклади освіти Чернігова, перейшли на дистанційне навчання, а з січня 2021 року колегіум працює в умовах адаптивного карантину. Наш заклад освіти організовував освітній процес згідно з вимогами Головного державного санітарного лікаря та рекомендаціями Міністерства освіти і науки України.

Дистанційне навчання відбувається згідно з оновленим Положенням про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. Положення враховує реалії дистанційної освіти, за якими працюють учителі та вчаться колегіїсти.

В умовах дистанційного навчання важливо технічно допомогти учням здобувати знання.

Завдання педагогічного колективу – дати зрозуміти учням, що необхідно вчитися упродовж життя, адже освічена людина має володіти чималим багажем знань. Час не стоїть на місці, тому необхідно постійно оновлювати свої знання, бути конкурентоспроможним на ринку праці. А вирішити цю й багато інших проблем  у майбутньому допоможе дистанційне навчання. Тому кожному учаснику освітнього процесу: і колегіїстам, і вчителям, і батькам – необхідно володіти технологіями дистанційного навчання.

Дистанційне навчання – це добре організована й контрольована самоосвіта з використанням комп’ютерної техніки й комунікаційних мереж. У світі такий різновид навчання набув поширення досить давно та має гарні результати, що постійно змушує вчителів колегіуму наполегливо продумувати й свою роботу, яка б сприяла кращому засвоєння знань здобувачами освіти.

Учителі колегіуму розуміють, що для навчання «на відстані» потрібно мати сильну мотивацію й самоорганізацію, тому продумують різноманітні види та технології навчання, за допомогою яких зацікавлюють колегіїстів.

Для досягнення поставленої мети педагогічний колектив підвищує  кваліфікацію, відвідуючи онлайн вебінари, семінари, тренінги, майстер-класи,  які пропонують Центр професійного розвитку педагогічних працівників міста Чернігова, Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського та на таких освітніх платформах: EdEra, «Всеосвіта»,  Prometheus,  «УМІТИ», «Критичне мислення (КМ)», віртуальний STEM-центр Малої академії наук України, ВУМonline, Wisecow.

Учителі колегіуму щиро діляться досвідом із колегами міста, області, України, презентуючи свої роботи на різних заходах та у стрічках фейсбуку.

Сучасний урок фізичної культури в умовах дистанційного навчання

можна переглянути за посиланням

Переглядів: 274 | Додав: Nataliya | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024