Субота, 27.04.2024, 13:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

2021-2022 навчальний рік

ВЕРЕСЕНЬ

29 вересня - День пам’яті жертв Бабиного Яру

   Наслідки Другої світової війни вражають величезними жертвами. Від рук німецьких загарбників загинули    десятки мільйонів людей. У світі є чимало місць, що символізують пам'ять про тих, хто стали жертвами   загарбницьких планів нацистської Німеччини.

      Одне з таких місць знаходиться в Україні.  Це - Бабин Яр.

      Під час німецької окупації Києва у 1941—1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та   циган, радянських військовополонених, в’язнів Сирецького концтабору, а також радянських підпільників, членів   Організації українських націоналістів, душевнохворих, заручників, "саботажників", порушників комендантської   години та інших.

      Події, які відбулися в урочищі Бабин Яр у Києві рівно 80 років тому, суттєво змінили уявлення про межу людської   жорстокості, зневаги, ненависті і, водночас, стали маніфестом співчуття і людяності.

 

 

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек 

          Діти, сміх, книжки, літературні конкурси, розваги! Таким був День бібліотек у учнів 4-х класів, бібліотекарів колегіуму та дитячої бібліотеки-філії №2. Радість від спілкування, вдячні очі дітей - нам це й потрібно. Дякуємо пані Тетяні, завідуючій бібліотекою-філією, за допомогу.

     

     

                                             

 

ЖОВТЕНЬ 

          В рамках проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2021 «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» бібліотекарі колегіуму провели краєзнавчу екологічну годину «З любов’ю до рідної землі». Була оформлена виставка дитячих робіт і малюнків «Шумлять дерева мого краю».  Мета цього заходу – звернути увагу учнів на неповторність краси природи, на розмаїття барв, красу форм; закріпити правила поведінки у природі, розвивати потребу  в спілкуванні з природою, виховувати любов до природи  рідного краю.

               

 

       

     

 

14 жовтня - День українського козацтва та Захисника України

          І знову в дружній співпраці з бібліотекою-філією №2 до Дня українського козацтва та Захисника України провели цікаві конкурси, розваги та ігри. Дружні, начитані, ерудовані, завзятіце вони: учні 5-х класів нашого колегіуму.  Гра-квест "Козацькі скарби"! Назмагалися, награлися, наспілкувалися! Було весело, цікаво, класно! Дякуємо.

 

       

                            

       

 

День бібліотворчості 

     У декоративній творчості багатьох народів світу можна зустріти дуже складні вироби вирізані з паперу, які в Україні отримали назву витинанки. У це складно повірити, поки не побачиш – з буденного аркуша білого паперу можна створити цілий унікальний світ, який дивує, зачаровує, надихає.

     Продовженням Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек став День бібліотворчості, під час якого учні 3-4 класів прийняли активну участь у майстер-класі з виготовлення витинанки. Діти отримали масу позитивних емоцій та нових знань.

          

           

 

ЛИСТОПАД

День української мови та писемності

      Інтелектуальний мовознавчий батл до Дня української мови та писемності з учнями 4-х класів нашого колегіуму було проведено у співпраці з дитячою бібліотекою-філією №2.  Конкурси різноманітні, завдання і легкі, і важкі, але ж ми вчимося, якщо щось не знали- надолужимо! Головне – зацікавленість і розум! Дякуємо бібліотекарям цієї дружньої до дітей бібліотеки. Разом ми - сила!

 

 

 

     

       

Інформаційна година "Дитячі журнали, цікаві й барвисті, про все нам розкажуть: потрібне й корисне".

      Шкільна бібліотека має у своєму фонді дитячі журнали для дітей різного віку. На сьогоднішній день  вони здатні задовольняти вимоги найпримхливішого читача.

    Тематична різнобарвність і поліграфічна якість дитячих видань, яскравість та виразність художнього оформлення приваблюють малих читачів та їх батьків.

    Щоб познайомити наших читачів з періодичними виданнями і залучити до читання більше дітей, у бібліотеці пройшла інфрормаційна година  "Дитячі журнали, цікаві й барвисті, про все нам розкажуть: потрібне й корисне".

                 

27 листопада- День пам’яті жертв голодоморів 

З метою вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні бібліотекарі колегіуму презентували книжкову виставку, що висвітлює трагедію трьох масових голодоморів: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років.

Оформлена книжкова виставка «Україна пам’ятає: Голодомор - історія і пам’ять». Заслуговують на увагу художні твори українських письменників: «Жовтий князь» В. Барки, «Марія» У. Самчука, «Гіпсова лялька» Ю. Бедзика та інші видання. . Ці книги бентежать душу, наповнюють серця пекучим болем, адже в них показана жахлива картина голодомору, велика трагедія українських родин.

Презентуючи книжкові видання, бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

                                  

ГРУДЕНЬ

Святковий майстер клас "Об'ємна сніжинка" 

     Святковий майстер клас "Об'ємна сніжинка" сподобався ученицям 4 класу нашого колегіуму. Кожна старалася і "творіння" вийшло дуже гарним, настрій був прекрасним. Умілі руки майстрині-бібліотекарки дитячої філії  №2 Світлани Петрівни та долучні роз'яснення допомогли зробити красу, а теплі слова подяки від дівчат та завідувачки бібліотекою колегіуму Оксани Юріївни були дуже приємними. Ці знання стали у пригоді для прикраси бібліотеки та класів до Новорічних свят. 

 

      

                

СІЧЕНЬ

22 січня – День соборності України 

      Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень

Моя соборна Україна

Знов зустрічає новий день.

           День Соборності країни — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

       22 січня українці стають в живий ланцюг, що символізує об’єднання країни. Книжкова виставка-інсталяція, розгорнута в бібліотеці, привернула  увагу користувачів та запропонувала замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу.

                      

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024