Субота, 20.04.2024, 13:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Чернігівський колегіум № 11

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

1 червня - Міжнародний день захисту дітей 

Традиційно, 1 червня, у багатьох країнах світу, включаючи нашу рідну Україну, відзначають Міжнародний день захисту дітей. 
  Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя щирою радістю і теплотою. Діти так потребують любові, турботи і батьківської ласки! Так хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям. 
  Цей день був вперше заснований у 1925 році, але традиція святкування Міжнародного дня захисту дітей 1 червня з’явилася у листопаді 1949 року завдяки спеціальній сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі. 
  Цьогоріч це свято для України має особливе значення, бо кожного дня  наші діти гинуть від дій російських окупантів на території нашої держави.
  На сьогодні ми бачимо, що майже всі права дітей в Україні є порушеними, через вторгнення рашистів. Замість навчання  діти мають ховатись в укриттях, замість прогулянок з друзями мають сидіти вдома, бо навколо летять снаряди, замість простого, мирного життя мусят ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Додав: Nataliya | Дата: 03.06.2022

МІННА БЕЗПЕКА – ПОТРЕБА СЬОГОДЕННЯ

  Сьогодні, в умовах воєнного стану в Україні, небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди, де велися чи ще ведуться бойові дії. Тому дітям так важливо знати, як розрізняти такі предмети, якої небезпеки остерігатися й як вберегти своє життя. 
  Саме тому 1 червня учні Чернігівського колегіуму № 11 долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку з мінної безпеки, аби дізнатися, як поводитися безпечно й вберегти себе, своїх друзів та рідних. 
  Урок проходив на платформі Zoom, провела його Леся Юрчишин, найкращий вчитель громадянської освіти Global Teacher Prize Ukraine 2020, разом із фахівцями з мінної безпеки. 
На уроці через цікаву розмову, інтерактивні завдання та мультики діти дізналися: 
✔️ як розрізнити вибухонебезпечні предмети; 
✔️ де може чатувати небезпека; 
✔️ як зробити свої прогулянки безпечними і яких правил дотримуватися;
✔️ які знаки попереджають нас про небезпеку. 
  У кінці уроку учні отримали відзнаки та спеціальні подарунки від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).  
  Цей ... Читати далі »

Переглядів: 158 | Додав: Nataliya | Дата: 02.06.2022

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

  Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя. 
  З 23 по 31 травня в Чернігівському колегіумі №11 пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпечна країна», метою якого було залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті у період воєнного стану. 
  У рамках Тижня були проведені різноманітні тематичні заходи:
- Єдиний національний урок на тему «Безпечна дорога додому» ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: Nataliya | Дата: 01.06.2022

Протокол №17 від 25.05.2022р.

засідання педагогічної ради

про вибір електронних версій

оригінал-макетів підручників для 5 класу

(переглянути протокол)

 

Додаток до протоколу

... Читати далі »

Переглядів: 107 | Додав: Nataliya | Дата: 01.06.2022

Безпека життєдіяльності

в умовах воєнного стану

  Охорона праці і техніка безпеки є важливою складовою нашого закладу освіти, визначаючи людину як головну цінність, адже її безпека і добре здоров’я дозволяють зробити освітній процес безпечним.< ... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: Nataliya | Дата: 01.06.2022

Шановні батьки!

Чернігівський колегіум №11

з 01.06.2022р. розпочинає набір

здобувачів освіти до 1 класу

на 2022-2023 навчальний рік.

Попередній запис за телефоном 5-32-84

Переглядів: 97 | Додав: Nataliya | Дата: 31.05.2022

Вишиванка – символ єднання українців!

   У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
   Особливе значення День вишиванки має саме 2022 року - тоді, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Одягнена вишиванка 19 травня стане символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці - вільний народ. Кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може одягнути вишиванку для підтримання духу українців та українських воїнів. Перемога ... Читати далі »

Переглядів: 254 | Додав: Nataliya | Дата: 19.05.2022

У День сім'ї дякуємо захисникам!!!

Бажаємо скорішого повернення до своїх родин живими і здоровими!

Дякуємо за кожен прожитий день і чекаємо на ПЕРЕМОГУ!

Переглядів: 112 | Додав: Nataliya | Дата: 15.05.2022

ДЕНЬ ЄВРОПИ

Куточків різних на Землі багато.
Європа серед них - найкраща нам усім,
Бо саме тут нас народила мати.
Європа – наш великий спільний дім!

   Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами.
   Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.
   Відзначаючи цей день, ми вкотре підтверджуємо своє прагнення стати частиною європейської спільноти. Ми демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим!

... Читати далі »

Переглядів: 158 | Додав: Nataliya | Дата: 12.05.2022

ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО (1939-1945)

   Пам’ять про подвиг героїв непідвладна часу. У ці травневі дні в кожному з нас воєдино зливаються почуття болю, безмежної радості та гордості за власний народ.
   Ми пишаємося славою тих, хто приніс очікуваний мир та схиляємо голови перед пам’яттю полеглих. Низький уклін ветеранам, які прийняли серйозний виклик, показали всьому світу мужність, витримку та врешті-решт здобули велику перемогу!
   Нині українцям знову доводиться захищати свою Батьківщину, сьогодні героями стають вже онуки та правнуки тих, хто в далекому 1945 сподівався, що війна більше ніколи не прийде на нашу землю.
   Україна не хоче руйнувати, а хоче Створювати і Будувати! Ні – війні! Нехай буде Мир! Любімо одне одного!
   Ми пам'ятаємо свою історію. І вже зовсім скоро напишемо нові сторінки, які народжуються сьогодні у жорстокій справедливій війні. І буде у нас ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ!!!

... Читати далі »
Переглядів: 142 | Додав: Nataliya | Дата: 08.05.2022

« 1 2 3 4 ... 35 36 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Чернігівський колегіум №11© 2024